ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Μια κρουαζιέρα που συνδυάζει την θρησκεία, την ιστορία και τη διασκέδαση! Η χερσόνησος του Άθωνα – το περιβόλι της Παναγίας όπως λέγεται – ακόμη και ορωμένος από τη θάλασσα εντυπωσιάζει με την σπάνια αvέγγιχτη φυσική ομορφιά το. Το Άγιο Όρος είναι η μοναδική μοναστική πολιτεία στην Ευρώπη μεμνημεία μεγάλης ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής αξίας και από το 1988 συγκεταλεγέται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Σε αυτή τη κρουαζιέρα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα ιστορικά μοναστήρια με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τις μοναχικές σκήτες να ξεπροβάλουν πάνω σε απόκρημνους βράχους.Για τις γυναίκες ισχύει το άβατο αλλά οι άνδρες κατόπιν ειδικής άδειας μπορούν να έχουν μια ολιγοήμερη διαμονή στο Άγιο Όρος.

ΣΠΗΛΑΙΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Μπαίνοντας στο σπήλαιο θα εντυπωσιαστείτε από τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες – από τους αρχαιότερους στην Ευρώπη όπως εικάζεται. Στο σπήλαιο έχει ανακαλυφθεί απολιθωμένο κρανίο αρχάνθρωπου το οποίο λέγεται ότι είναι 700.000 χρόνων μιλώντας έτσι για την πρώτη ένδειξη ζωής στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο! Χιλιάδες απολιθώματα και άλλα παλαιολιθικά ευρήματα βρίσκονται στο Ανθρωπολογιικό Μουσειό λίγα μέτρα από το σπήλαιο.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Με αφετηρία το  Sunrise country  και οδηγώντας ανάμεσα στην πανέμορφη φύση της Χαλκιδικής μπορείτε να γνωρίσετε την πρωτεύουσα της, τον Πολύγυρο και να επισκεφθείτε τον Χολομώντα όπου ιδιαίτερα αρχές φθινοπώρου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μαγευτικό τοπίο μαγευτικών χρωματών που μόνο η φύση μπορεί να ζωγραφίσει! Η παραδοσιακή Αρναία , φημισμένη για τα υπέροχα υφαντά της και εξαιρετικά κρασιά αξίζει την επίσκεψη σας.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα Μετέωρα αποτελούν το σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα μετά το Άγιο Όρος και έχουν χαρακτηριστεί Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας.Όποιος αντικρύζει τα Μετέωρα για πρωτή φόρα βρίσκεται σε ένα γεωλογικό ‘’θαύμα΄΄καθώς χιλιάδες βράχοι συνενόνωνται σχηματίζοντας ένα εξωπραγματικό τοπίο.Μοναχοί που πέρασαν τη ζωή τους σαν γνήσιοι ερημίτες για πάνω από 600 χρόνια, έχτισαν τα μοναστήρια στις κορυφές αυτών των βράχων και το εσωτερικό τους έχει διακοσμηθεί από επιδέξιους αγιογράφους της υστερής βυζαντινής περιόδου. Σήμερα διασώζονται έξι μοναστήρια και αν επιθυμείτε να τα επισκεφθείτε πρέπει να είστε κατάλληλα ντυμένοι.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΛΛΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ

Μετά από ένα χορταστικό πρωινό στο Sunrise beach hotel ξεκινήστε για ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της Ελλάδας, τη Βεργίνα, την πρώτη πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας. Ανάμεσα στα μνημεία που διασώζωνται είναι το ανάκτορο – διακοσμημένο με ψηφιδωτά και χρωματιστά γύψινα- και οι τάφοι με περισσότερους από 300 τύμβους. Ο τάφος του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πολυπλιτισμική συμπρωτεύουσα έχει πλούσια ιστορική κληρονομιά και προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων. Έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και μεγαλοπρεπείς ναούς όπως το ναό του Αγίου Δημητρίου ή της  Αγίας Σοφίας. Επίσης μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στα μαγαζιά ή να απολαύσετε το καφέ σας στο κέντρο της πόλης.