ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Χαλκιδική και ιδιαίτερα η Σιθωνία δίνει την ευκαιρία για ξεχωριστές και συνάμα διαφορετικές δραστηριότητες που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες . Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από χαλάρωση και διάβασμα στην παραλία , παιχνίδια και σπορ στη θάλασσα , και βόλτες στις γύρω παραλίες , καταδύσεις ή πεζοπορίες όπου μπορείτε να απολαύσετε τα μοναδικά τοπία που συνδυαζουν βουνό και θάλασσα. Εκτός των 3 χιλιομέτρων παραλία της Σάρτης όπου μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα από τα beach bar έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε πολλές τριγύρω παραλίες με κρυστάλινα νερά που η καθεμιά έχει διαφορετικό και ξεχωριστό χαρακτήρα .Την πρωτοκαθεδρια κατέχουν οι καβουρότρυπες μόνο 4km από τη Σάρτη όπου πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από μικρές παραλίες.

Παραλία Σάρτης

Λίγα μόλις βήματα από το δώματιό σας μπορείτε να χαρείτε τον ήλιο στην αμμώδη παραλία της Σάρτης που εκτείνεται για τρία χιλιόμετρα.Η πεντακάθαρη παραλία- βραβευμένη εδώ και χρόνια με γαλάζια σημαία- προσφέρει διασκεδαστικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να απολαύσετε ενα δροσιστικό coctail στο Sunrise beach bar με συντροφιά την υπέροχη θέα του Άθωνα ή να επιλέξετε μια πιο ήσυχη πλευρά για να χαλαρώσετε. Το σήμα κατατεθέν της είναι η μοναδική θέα του Άγιου Όρους, ιδιαίτερα κατά την ανατολή που ο ουρανός γεμίζει με υπέροχα χρώματα!

ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ

Η πρωτοκαθεδρία -και όχι άδικα- από τις παραλίες της περιοχής ανήκουν στις Καβουρότρυπες! Σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από το Sunrise country , είναι ένα σύμπλεγμα από μικρές παραλίες με γαλάζια κρυστάλλινα νερά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτά σε εξωτικές παραλίες. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή παραλία είναι το Πορτοκάλι αλλά περπατώντας ανάμεσα στο πευκόδασος μπορείτε να ανακαλύψετε άλλες πιο απομονωμένες που θα ανταμείψουν την αναζήτησή σας.
 
 

ΠΛΑΤΑΝΙΤΣΙ

Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη Σάρτη βρίσκεται το Πλατανίτσι, η αμμώδης παραλία του ομώνυμου camping χαρακτηρίζεται για τα πεντακάθαρα , κρυστάλλινα νερά της.Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και το beach bar ή την ελεύθερη για πιο ήρεμες στιγμές χαλάρωσης.Στην είσοδο του camping θα σας ζητήσουν να αφήσετε την ταυτότητα σας η οποία και σας επιστρέφεται με την αναχώρηση σας.

ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ

Η πολύ γνωστή χρυσαφένια παραλία του camping, βραβευμένη επίσης με γαλάζια σημαία, προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς με πλήθος δραστηριοτήτων στα γαλανά νερά της.Η παραλία έχει beach bar αλλά δεν παρέχει ξαπλώστρες.Κατά την είσοδο σας θα σας ζητηθεί να αφήσετε την ταυτότητα σας.Ο Αρμενιστής απέχει από τη Σάρτη 12 χιλιόμετρα.

ΑΚΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Σάρτη βρίσκεται η παραλία  Ζωγράφου σε ένα καταπράσινο τοπίο με δέντρα να φθάνουν ως την ακτή.Η ‘άγρια’’ ομορφιά της και η καθαρή θάλασσα την καθιστούν μια αξία προς επίσκεψη παραλία.

ΚΑΡΥΔΙ

Το Καρύδι είναι μια πανέμορφη παραλία με γαλάζια νερά , λευκά βράχια και πεύκα που φθάνουν ως την παραλία προσφέροντας  σκια και δροσιά σε κάθε λουόμενο.Η παραλία ενδυκνείεται για  οικογένειες με παιδιά -και όχι μόνο- καθώς τα νερά της είναι ρηχά!

ΤΟΥΡΚΟΛΙΜΝΙΩΝΑΣ

Αυτή η παραλία είναι ένας μικρός απάνεμος όρμος με αμμώδη ακτή και καθαρά γαλανά νερά. Απέχει γύρω στα 12 χιλιόμετρα από Σάρτη και υπάρχουν ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι.

ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ

Μια πανέμορφη παραλία με ψιλή λευκή άμμο και ρηχά καταγάλανα νερά.Η 150 μέτρων ακτή της καταλαμβάνεται από ξαπλώστρες όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαυάνοντας τον καφέ σας!

ΚΡΙΑΡΙΤΣΙ

Αυτή η αμμώδης παραλία βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από τη Σάρτη και για να τη βρείτε πρέπει να οδηγήσετε μέσα από την ‘’πόλη φάντασμα’’, έναν οικισμό που αποτελείται μόνο από δρόμους χωρίς κατοικίες.Η πανέμορφη θέα και τα καθαρά νερά  της αξίζουν τη ταλαιπωρία.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ

Στο Καλαμίτσι -15 χιλιόμετρα από τη Σάρτη- θα βρείτε δύο υπέροχες παραλίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία τους αλλά με κοινό παρανομαστή τη χρυσή αμμουδερή ακτή τους και και τα καθαρά νερά τους. Η παραλία μπροστά στον οικισμό χαρακτηρίζεται από τα beach bar , ενώ αυτή στην πλευρά του camping από τη φυσική της  ομορφιά με τα βράχια και το πράσινο τοπίο.